Следвайте Гласове в ТелеграмИлон Мъск написа в профила си в социалната

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИлон Мъск написа в профила си в социалната
Коментари Харесай

Илон Мъск: Най-големият ни проблем е колапсът на човешката популация

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Илон Мъск написа в профила си в обществената мрежа Х, че най-големият проблем за човечеството е колапсът на популацията ни.

Милиардерът е споделил пост, правещ обзор на " черните върхове " в срутва на раждаемостта за 2023 година:

• Рекордно ниската раждаемост в Южна Корея ще продължи да пада, предизвестява държавно проучване. (Южна Корея е страната с най-ниска раждаемост в света. Коефициентът към този момент е под 0,78 раждания. За да се поддържа една популация постоянна, коефициентът би трябвало да е малко над 2.00 - бел.ред.)

• Коефициентът на раждаемост в Китай пада до рекордно ниско равнище от 1,09 през предходната година. За първи път ражданията в Китай са под 10 милиона. Тази година се чака те да са под 9 милиона.

• 18-годишните в Япония са едвам 1 милион. Това е резултатът на години срив в раждаемостта.

• Раждаемостта в Сингапур е рекордно ниска.

• Ниската раждаемост във Виетнам продължава да пада.

• Папа Франциск показва угриженост по отношение на ниската раждаемост в Италия.

• Коефициентът на раждаемост в Холандия пада до рекордно ниско равнище.

Високата смъртност, съчетана с ниска раждаемост водят до негативен натурален приръст.

Преди няколко месеца Мъск съобщи, че " сривът на популацията заради ниската раждаемост е доста по-голям риск за цивилизацията от световното стопляне ".

През 2021 милиардерът подари 10 милиона $ на Тексаския университет в Остин (UT Austin) за развиването на Инициативата за благополучие на популацията. С парите се реализират проучвания по отношение на резултатът на сривът в раждаемостта върху обществото и стопанската система.

" Пикът в растежа на популацията на планетата ни ще бъде доближат този век. Но прогнозите за след 2100 година са малко и нито една не дефинира опцията за възобновяване от ниска плодовитост към плодовитост на равнище на заменяне. Освен това, най-новите дълготрайни детерминистични прогнози бяха оповестени преди десетилетие; от този момент има спомагателен световен спад на раждаемостта ", гласи едно увода на едно от спонсорираните проучвания.

Дийн Спиърс е професор по стопанска система в Тексаския университет в Остин. Той открива, че има огромна опция високия брой хора, живи през 19, 20 и 21 век да се окаже краткосрочно събитие в историята.

Ниската раждаемост основава огромни предпоставки за стопански и даже обществен колапс.

Не всички учени обаче са съгласни с тези заключения. Според организацията PopulationConnection, възходящия брой хора продължава да е " доста по-голям проблем " от намаляващите раждания.

Инфо: it.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР